30.10.12

Q&A - de antwoorden

Bedankt voor jullie vragen naar aanleiding van mijn Q&A-post! Op het laatste moment kreeg ik er nog drie vragen bij van Janine, leuk! Sorry voor mijn lange antwoorden bij vragen 4 en 7, ik hoop dat jullie de tijd willen nemen om ze te lezen! Liefs!


Hoe zou je jouw stijl beschrijven?
Mijn stijl is zich nog steeds aan het ontwikkelen, maar ik denk dat mijn stijl op dit moment te omschrijven is als vrouwelijk met een knipoog. Ik draag bijna altijd panty’s met jurkjes, rokjes en korte broekjes. Heel soms draag ik een lange broek, maar dat is dan wel altijd mijn zwarte hoge taille broek van de H&M. Die is comfortabel, flatteus en heeft voor mij de perfecte lengte.

Welke dingen doe je graag naast bloggen?
Ik ben altijd graag bezig met fotografie en mode: het lezen van bladen, het bekijken van collecties op internet, ontwerpen en het maken van stijlboeken. Ik houd ook erg van films en series kijken, winkelen, afspreken met vriendinnen en uitstapjes maken naar steden zoals Amsterdam en Utrecht. Mijn grootste passie is toch wel reizen. Volgend jaar hoop ik na mijn examen drie maanden door Australië te backpacken!

Wat wil je graag later bereiken?
Begin dit jaar heb ik een lijstje gemaakt met ambities en levensdromen. Het zijn er veel, waarvan de meeste niet echt binnen handbereik liggen. Maar ach, daar zijn het dromen voor, toch? Ik heb nog alle tijd om ze waar te maken. Voorbeelden zijn stage lopen bij een modeblad, een eigen theesalon-vintage winkel beginnen, een reisgids maken, fotograaf worden en in Parijs wonen. Er zijn ook een paar dromen die ik in de komende twee jaar graag zou willen waarmaken: naar New York gaan, studeren aan de universiteit, een portfolio maken en een paar maanden naar Australië gaan.

Heb je tips als het om kleding gaat, denk combineren, kleuren, trends voor dit najaar?
Dit vind ik een lastige vraag omdat ik daar eigenlijk zelf ook geen expert in ben! Ik heb wel een paar tips die misschien kunnen helpen.
 • Lijstje maken. Aangezien het najaar is begonnen, ben ik bezig met al mijn najaarskleren weer tevoorschijn te halen. Allereerst ga ik sorteren: drie stapels waarvan één met kledingstukken die ik wil houden, één met kledingstukken die ik een nieuw leven wil inblazen en één met kledingstukken die ik niet meer leuk vind of die me niet meer goed passen. Daarna maak ik een lijstje met kledingstukken die ik dit najaar moet en wil gaan kopen. Op mijn huidige lijstje staan: een trenchcoat, een bouclé jasje, veeeeel warme truien en jurkjes. Het is fijn om een duidelijk beeld te hebben van alles wat belangrijk is om te kopen, zodat je ook minder snel een miskoop doet.
 • Kopen van kleding. Bij het kopen van kleren stel ik mezelf altijd een paar vragen: Kan ik dit makkelijk combineren? Gaat dit snel vervelen? Zit het comfortabel? Mijn vriendin Amber zegt altijd: bij twijfel niet doen. Zelf houd ik me niet altijd aan deze 'regel', maar telkens weer kom ik erachter dat ik de kleding waar ik over twijfelde niet vaak aandoe. Belangrijk is ook dat je dicht bij je eigen stijl blijft. Ook al staat een trend nog zo leuk bij anderen, als het niet bij jou past, niet doen. Ik heb dat bijvoorbeeld met de bekende Peter Pan kraagjes. Bij anderen vind ik het ontzettend leuk staan, maar bij mezelf vind ik het niks.
 • Kleur. Voor mij is kleur heel belangrijk omdat dit een groot deel van je uitstraling bepaalt. Ik vraag me altijd af bij het kopen van een kledingstuk: staat deze kleur bij mijn gezicht en huid? Ik ben bijvoorbeeld in de winter erg bleek, dus voor mij is het niet slim om dan wit te dragen. In de zomer is het wel weer mooi, al probeer ik altijd voor gebroken wit te kiezen en niet voor spierwit.

Wat zijn je lievelings merken/winkels en waarom?
Mijn lievelingswinkels zijn Monki, Zara, H&M, Mango en Massimo Dutti. Bij Mango, Zara en Massimo Dutti koop ik vaak mooie basics en klassieke, vrouwelijke items van goede kwaliteit. Bij H&M en Monki kom ik meer voor de trendy kledingstukken die ik heel leuk vind, maar waar ik wel sneller op uitgekeken raak. Mijn echte favoriete ‘merk’ is H&M Trend. De kledingstukken hebben een hele goede prijs-kwaliteit verhouding, een mooie pasvorm en ze zijn altijd net iets aparter en ongewoner dan kledingstukken van bijvoorbeeld de Mango, Zara en de gewone H&M.


Wat is je favoriete kledingstuk op dit moment?
Lastige vraag, want ik heb veel favorieten! Lange tijd heeft mijn rode top van H&M trend (zie outfits daarmee hier en hier) op 1 gestaan en het is nog steeds een grote favoriet, maar ik denk dat nu mijn vlinderjurkje van de Monki op 1 staat. Hij is comfortabel, meisjesachtig en anders dan anders. Precies mijn stijl dus!Ik zou graag willen weten hoe je die prachtige outfit foto's maakt. En of je misschien wat tips hebt?
Allereerst, dankje! Er zit inderdaad een soort denkproces achter de manier van outfitfoto's maken. Hieronder een lijstje met tips:
 1. De fotograaf. Je fotograaf hoeft geen expert te zijn in foto’s maken, want je kunt degene aanwijzingen geven en eventueel foto’s bijsnijden of roteren. In mijn geval maken mijn moeder, broertje en vriendinnen vaak foto’s. Wees niet verlegen om ze te vragen! Als ze positief zijn over je blog, dan vinden ze het vast ook leuk om foto’s te maken! Het duurt meestal maar tien minuutjes en uit ervaring weet ik dat zij ook het super vinden om het resultaat te zien!
 2. De juiste locatie. Ik probeer altijd een rustige, lichte plek te zoeken waar weinig objecten zijn en waar diepte is. Meestal kom ik dan uit bij een weiland, een lange straat of een park. Als je mijn outfit posts terug kijkt, zie je vaak dat mijn foto’s in de natuur zijn gemaakt. Natuurlandschappen zijn meestal uitgestrekt en dan gaat de aandacht makkelijk naar je kleding. Ook vind ik de vormen en kleuren in de natuur altijd mooi als achtergrond.
 3. Het juiste licht. Dit vind ik het lastigste gedeelte van foto's maken. Het mooiste licht is ’s ochtends of in de namiddag. Overdag, rond bijvoorbeeld één uur, is de zon erg fel en dan krijg je een groot schaduw-licht contrast in je foto’s. Meestal lukken outfitfoto’s bij mij het beste als er lichte bewolking is omdat er dan geen problemen zijn met te fel zonlicht. Ik probeer altijd met mijn lichaam naar de zon toe gedraaid te staan als ik 'poseer' voor de camera. Als ik met mijn rug tegen de zon in sta, dan zijn mijn gezicht en kleding niet belicht en zie je ze ook minder goed.
 4. Foto’s maken. Meestal begin ik met een paar horizontale en verticale foto’s van de gehele outfit, dus van top tot teen. Daarna komen de foto’s van het bovenlijf, dus van ongeveer boven de knie tot net boven mijn hoofd. Hierbij probeer ik ook af te wisselen tussen verticale en horizontale foto’s. Belangrijk is om de camera op de goede hoogte te houden. Als de fotograaf ongeveer even lang is gaat dat gemakkelijk, maar als de fotograaf twee koppen groter is, dan is het belangrijk om de camera iets lager te houden om te voorkomen dat de foto half van bovenaf lijkt te zijn gemaakt. Dit vind ik altijd lastig aangezien mijn moeder en broertje allebei langer zijn dan ik. Als laatste zijn de detail- en portretfoto's aan de beurt.
 5. Foto’s bewerken. Nadat alle foto’s zijn gemaakt, kies ik de leukste uit en bewerk ik ze op www.picmonkey.com. Meestal kies ik automatisch bewerken waardoor de foto’s iets mooier qua kleur en contrast worden, eventueel snijd ik ze vervolgens bij of roteer ik ze, daarna maak ik ze soms zwart-wit als dat een mooier effect geeft en als laatste resize ik ze zodat ze het goede formaat op mijn blog hebben. 

Welke bloggers zou je nog graag willen ontmoeten?
Ik zou natuurlijk jullie, mijn medebloggers, willen ontmoeten! Maar als ik iemand moet kiezen dan is het toch Jessica Stein van haar blog Tuula. Ik zou aan haar vragen hoe ze in zo'n korte tijd, ongeveer een jaar denk ik, een wereldbekende blogger is geworden, hoe ze zulke mooie outfitfoto’s maakt en vooral hoe haar leven in Australië is.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Misschien een redelijk standaard antwoord, maar voor mij zijn het zeker modebladen en blogs. Ook haal ik soms inspiratie van mensen op straat, vooral in steden als Amsterdam en Utrecht.

6 comments:

 1. Wat leuk om je antwoorden te lezen! Ik vind mooie outfitfoto's ook belangrijk, maar dat vind ik altijd nog wel moeilijk, haha :') Ik zou het ook heel gaaf vinden om later bij een modeblad te werken :)

  ReplyDelete
 2. Heel interessant om je antwoorden te lezen! Je hebt echt ontzettend veel goede tips gegeven en hier veel werk aan gehad! x Esra

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankje! Klopt inderdaad, maar ik vond het wel super om te doen! :) xx

   Delete
 3. Superleuk en dank voor de vele tips! Heel erg leuk om een langer artikel van je te lezen en je schrijft duidelijk en fijn leesbaar.

  ReplyDelete
 4. Wat een leuke Q&A! Ik ga je volgen! Volg je terug? Ik heb twee blogs en ze zijn allebei actief. liefs.

  ReplyDelete

Your comments make me smile :)